MS implantatni sistem

 

Manjši 1-delni implantati

Osstem MS ali mini implantati so enodelni, kar pomeni, da sta implantat in nadgradnja (fixture in abutment) v enem kosu in ju vstavimo sočasno. Slednje daje implantatu dodatno trdnost, s katero se upira silam žvečenja. Mikronavoji na vrhu implantata pomagajo distribuirati sile žvečenja na alveoralno kost, kar nekoliko razbremeni implantat takoj po implantaciji. Oblika implantata, nadgradnje in navoja omogoča lažjo vstavitev in s tem izjemno primarno stabilnost.


Glede na način uporabe ali funkcijo lahko izbiramo med tremi vrstami MS implantatov:

  • Ozko-grebenasti implantati (Narrow Ridge)
  • Sidrni implantati (Denture)
  • Začasni implantati (Provisional)

 

Ozko grebenasti (Narrow Ridge) implantat uporabimo, kadar želimo nadomesti posamezni zob na mesto ozke* kosti.

Sidrni implantat (Denture) uporabimo, kadar želimo nadomestiti več zob na področju ozke* kosti ali kadar navadni implantati niso ustrezni. Največkrat jih uporabimo pri pacientih z malo zobmi ali brez zob, kjer se na minimalno 4 implantate učvrsti proteza ali most. Zaradi spoja z O-ring nastavkom ima nadgradnja kroglično strukturo. Izbiramo med dvema višinama: 2 ali 4 mm.

Začasni implantat (Provisional) je primeren za namestitev začasnih kronic ali protez takoj po implantaciji. Vrat implantata je oblikovan tako, da lahko kompenzira smer in prenaša velike sile. Gre za preprost način izgradnje začasnih del na pacientu s pomočjo začasnih titanijskih kapic in lab analoga.

*ozka področja, kot je madibularna anteriorna čeljust